Publicerad den

Att välja hjul / Bones Wheels guide

Många tror att kvalitet och prestanda på skateboardhjul är ungefär samma oavsett hjul. Så är det dock inte riktigt utan de finns stora skillnader och saker att tänka på när du väljer hjul till din bräda.

Bones Wheels

Bones Wheels har sedan 1977 tillverkat hjul för skateboardåkning och dess kvalitet, prestanda och hållbarhet har gjort att de även idag är ett av de populäraste hjulmärkena och de självklara valet när du vill ha kvalitetshjul.

Äkta värde

Hjul från Bones är kanske inte de billigaste på marknaden men testar visar att de är de mest prisvärda, ett billigare hjul som ändå slits ner direkt blir exempelvis dyrare i längden.

I ett hjul från Bones får du däremot den bästa kvaliteten,  prestanda, hållbarhet som finns på marknaden idag.

Att välja Bones hjul

De flesta andra skateboardhjul tillverkas i Kina efter standardiserade processer, dvs alla hjul är relativt lika oavsett varumärke. Alla Bones hjul däremot tillverkas i egen fabrik i Kalifornien, USA. De olika typerna av hjul som Bones tillverkar är alla unika och speciellt framtagna för att passa den typ av åkning de är framtagna för.

De olika hjulen delas in i tre olika kategorier, Street Tech Formula (STF), Skatepark Formula (SPF) och Original Formula (100’s).

Street Tech Formula (STF)

Utvecklade att passa de flesta typer av åkning med fokus på street. Det populäraste hjulen som rullar snabbt, ger grepp när de behövs och slide när du vill. Extremt hållbara mot flatspot vilket gör att du kan avvända de betydligt längre än andra hjul.

Bones STF finns i två olika hårdheter, 103A och 99A. 103A som är något hårdare rullar snabbare och ger mer slide. 99A ger en något mjukare rull på tuffare underlag och ger mer kontroll. 

Skatepark Formula (SPF)

 BONES Skatepark Formula är tillverkade av uretan i högsta kvalitet, speciellt framtagen för att inte få flatspot på jämna och släta underlag, exempelvis skateparker i betong eller ramper i trä och samtidigt rulla riktigt snabbt och kontrollerat. Hjulen är hårdare än Street Tech Formula vilket är de som gör att de passar bäst för skateparker eller ramper.

BONES SPF är både slitstarka utan att kompromissa med hårdheten eller grepp, enkelt sagt ger BONES SPF formulan det bästa greppet på släta underlag, överlägset rull och är nästintill omöjliga att få flatspot på.

Bones SPF kommer i två hårdheter, 81B och 84B. 84B som är hårdare ger snabbare rull och mer slide medan 81B ger lite bättre grepp, mer kontroll och mjukare åkning.

Original Formula (100’s)

 Bones 100’s är något billigare men i sitt prisläge är de överlägsna allt annat på marknaden. Ett allroundhjul som kombinerar bra rull med slitstarkhet till ett bra pris.

 

Vi har ett stort utbud av Boneshjul för omgående leverans, se alla här

Har ni inget konto eller undrar något kontakta oss gärna!